Skip to main content

Det är inte bara på Fottas MC som det händer spännande saker i helgen.

World SBK startar årets säsong på Philip Island efter några månaders uppehåll.

Honda tävlar i år med två team, dels det officiella Team HRC och dessutom kund-teamet Petronas MIE racing Honda team.

Förare i Team HRC är Iker Lecuona och Xavi Vierge, det är tredje året de kör i teamet. I Team Petronas MIE racing Honda team kör Tarran Mackenzie och Adam Norrodin, bägge förarna nya för i år och det skall bli kul att se hur de lyckas.

Bägge teamen kör Honda CBR1000RR-R av årets modell, även om framgångarna under vinterns tester har varit blandade så finns det stora förhoppningar på att man under året skall komma ikapp med den tekniska utvecklingen och kunna hota om både pallplatser och segrar.

Utöver World SBK så arrangeras det även en deltävling i amerikanska SX mästerskapet på Arlington.

Läs mer om vårmässa på Fottas MC