Skip to main content

WorldSBK-säsongen 2023 avslutas i helgen på Jerez, en bana som båda Team HRC-förarna inte har tävlat på tidigare med Superbike eftersom den inte var en del av 2022-kalendern.

Iker Lecuona
– Vi testade här under vintern så jag vet redan hur hojen beter sig på den här banan och vi har många referenser som vi kan utgå ifrån. Vi har gjort en del förändringar på hojen under säsongen så det ska bli intressant att jämföra känslan från då till nu. Målet är förstås att avsluta tävlingssäsongen så bra som möjligt.

Xavi Vierge Zafra
– Det är verkligen speciellt att avsluta säsongen på Jerez, en bana som jag gillar och som såklart är en annan ”hemmabana”, något som alltid ger lite mer motivation. Jag älskar helt enkelt layouten på Jerez-banan så vi kommer att förbereda oss så bra vi kan, arbeta bra med teamet och försöka njuta av den sista tävlingen för säsongen”.