Skip to main content
Team HRC:s Tim Gajser gjorde sin bästa prestation sedan han återvände från sin senaste skada, för att sluta tvåa i kvalracet inför MXGP i Uddevalla, Sverige.
Teamkamraten Ruben Fernandez gjorde också en imponerande uppvisning när han körde för första gången sedan Finland för ett par veckor sedan och slutade sjua.
Inför söndagens race slog regnet till.
Regnet skapade en mycket enkelspårig bana, vilket innebar att omkörningar var extra kluriga att få till och ökade vikten av att få bra fart ut ur startgrinden. Tyvärr kunde Gajser inte dra nytta av sitt andra startplatsval och fick istället göra många omkörningar i de första kaotiska böjarna för att ge sig själv en chans till en hygglig placering.
I race ett innebar det att komma upp till åttonde plats, innan ett misstag sänkte honom till 13:e plats. Fast bakom förare han normalt inte brukar ha några problem att passera, han kunde bara ta sig upp till 10:e plats lagom tills att det var dags att passera den rutiga målflaggan i ett frustrerande race för slovenen.
Race två innebar ett liknande mönster, där Gajser kunde ta sig upp till femte plats i slutet av första varvet. Men efter det blev det inte några fler omkörningar.
För Fernandez var huvudmålet under helgen att köra så gott han kunde. En sjunde plats under lördagens kval gav honom mycket självförtroende och han genomförde söndagen med två riktigt imponerande körningar, och slutade på sex-åtta med en åttonde plats totalt, vilket stärkte hans femteplats i 2023 års MXGP-mästerskap.