Skip to main content

Med en intensiv försäsong bakom sig anländer det nya Repsol Honda-teamet till starten av 75-årsjubileumsåret för MotoGP-världsmästerskapet.

Hondas relation till Grand Prix-racing började redan 1959 i 125cc-klassen, där Tom Phillis tog en debutseger två år före den ikoniska Jim Redman seger i den högsta klassen vilket också var Hondas första seger i den högsta klassen, det skedde i Västtyskland år 1966.

Sedan dess har Honda uppnått 821 segrar totalt fördelat över alla klasser – 183 av dessa segrar tillhör Repsol Honda Team.

Hondas fabriksarbete kommer i år styras av Joan Mir och Luca Marini. Tillsammans stoltserar de med två världsmästerskap, 18 segrar och 50 pallplatser i de olika VM-klasserna. Duon har haft ett nära samarbete med HRC:s ingenjörer sedan slutet av 2023 för att förbereda sig på bästa möjliga sätt inför starten av den senaste kampanjen.

En kraftigt reviderad Honda RC213V har förberetts med ett antal ytterligare utvecklingar planerade under året.

Säsongen börjar med Free Practice 1 kl. 15:45 lokal tid fredagen den 8 mars.

MotoGP Sprint Race klockan 19:00 lokal tid lördagen den 9 mars.

Huvudevenemanget, Qatars Grand Prix (22-varv), är planerat att starta klockan 20:00 lokal tid söndagen den 10 mars, då är ytterligare en säsong igång med MotoGP-action.