Skip to main content

Hondas klassiska modellnamn Transalp återuppstår i den nya äventyrshojen XL750 Transalp! Den moderna tolkningen av det legendariska originalet är lika redo för en sväng på stan som en resa runt jorden och riktar sig till en ny generation av hojåkare med äventyrslust.

 

 

Parallelltwinnen med åtta ventiler levererar 67,5 kW och 75 Nm och är utrustad med avancerad teknik som elektronisk gasreglering, fyra förinställda körlägen och ett ställbart, antispinn med fem nivåer och inbyggd Wheelie Control samt tre nivåer för motoreffekt och motorbroms. Fjädringskomponenterna kommer från Showa, med en 43 mm inverterad SFF-CATM-gaffel fram och enkeldämpare med Pro-Link bak. Dubbla tvåkolvsok står för effektiv bromskraft framtill och fälgarna har den offroadvänliga storleken 21 tum fram/18 tum bak med slangar i däcken. Bland övrig modern elektronik finns en lättavläst 5-tums färgskärm med Hondas röststyrning för smarttelefon, LED-lampor runtom, självavstängande blinkers och nödbromsvarning. Modellen kommer även att säljas i en A2-version.